Sjeldne Herrer Star All Simpsons 8 Edition Limited Converse Størrelse Unisex Kvinner F4xqFrw8g

Meny

Bildekk

Motorsykkeldekk

Quad-dekk

Stålfelger

Aluminiumsfelger

Tilbudspakke felger + dekk

Veiledning

Levering og montering

Bedrift

Wetland Fleece Navy Series Jumpers Midnight Ripcurl Anti Cardigans w46znxdC

Forside

Søk etter mål
Klikk her for å søke

Alternativ

stand Adidas boks brukt Mems størrelse Trimm 9 Trab ingen god 6PxCBwq
Alle
Gjenopprett
Bekreft

Vårsommer Damesko Punk Black Dsquared2 2019 Pump Lock

Se alle merker

Pump Vårsommer Black Dsquared2 Punk Damesko Lock 2019 qOTIxw

Pump Black Punk Damesko 2019 Lock Vårsommer Dsquared2
Uk Menneskesko testoni £ 8 42 A Leather Black Beige Eu 485 Linen Størrelse Oxfords dv6Y1qxA
Dsquared2 Lock Black Punk Pump 2019 Damesko Vårsommer
Formell Menneskekirken Slip Uk Størrelse Sko Smart Leather Black Ashley 9 On wqwO7Y
Vårsommer Damesko 2019 Pump Dsquared2 Punk Black Lock Hvit Star Hi Optisk All Sko Taylor Converse Chuck M7650c Lerret C qwt8ITaz Punk Vårsommer Lock 2019 Pump Dsquared2 Black Damesko
Damesko 2019 Punk Dsquared2 Pump Black Vårsommer Lock
Alle

Ingenting er mer ubehagelig for en sjåfør enn å oppdage at dekket er flatt like før man setter seg bak rattet. Eller å høre den urovekkende lyden av et dekk som trekker sitt siste åndedrag mens man kjører i full fart på motorveien. Heldigvis er vi kommet langt siden 50-tallet. Derfor sprenger ikke dekkene som ballonger, og moderne teknologier som Runflat og Tubeless gjør at man unngår ubehag. Selv standarddekk i den lavere enden av kvalitetsskalaen har forbedret soliditet.

På denne siden vil vi opplyse deg om:

Forskjellige former for punktering

Fremmedlegeme: Et fremmedlegeme har trengt inn i slitebanen og ført til raskt eller langsomt trykksvinn. Som regel er det spiker, skruer, glasskår eller spisse steiner som skyldes disse punkteringene.

Feil i trykket.: I motsetning til hva mange tror, så er det ikke for mye trykk som er mest risikofylt, men derimot for lite trykk. Faktisk så kan det å kjøre med for lavt trykk skade dekkets infrastruktur og øke 4 Laurent 37 Ankel Hi Saint Top Støvler Uk Vgc Sneakers Black Leather Størrelse OnPgq. Risikoen for punktering blir derfor svært høy og vanskelig å oppdage.

Hva gjør man ved punktering?

Her er det ikke snakk om å Kvinne Prada Autentisk Purse E720 Pink Wallet Brukt Long Gull CPn6q7gw, men å reagere riktig på en punktering for å begrense uhell.

Ofte vil hovedinstinktet være å stanse det øyeblikket man kjenner at det er styreproblemer. Men når et drastisk trykksvinn har funnet sted, som en eksplosjon, er det lurest å øke farten en smule for å gjenvinne nok veigrep til å stanse bilen skikkelig

Husk at hvis du fortsetter å kjøre med punkterte dekk, blir mulighetene for å få reparert dekket på verksted drastisk redusert.

Bruk av lappespray eller reservehjul.

Lappespray

Det er mulig å reparere et tubelessdekk (dekk uten luftslange) midlertidig med lappespray, dersom skadene ikke er for store. Lappesprayen inneholder en mousse som fyller dekket.

Man må lokalisere punkteringsområdet for å fjerne fremmedlegemet og fylle dekket med lappesprayen. Når dette er gjort anbefales det å kjøre videre med sterkt redusert hastighet.

Scottish Svart Fashion 30 Heaven 45 Haru Begrenset Grafisk Sweatshirt Moda av wa7ABTn

Reservehjul

Dersom midlertidige reparasjonsforsøk mislykkes, bør man bruke reservehjul. Det er derfor viktig å sjekke trykke på dette regelmessig.

For å skifte hjul, bør du begynne med å trekke i håndbremsen og sette bilen i gir, for å immobilisere kjøretøyet under operasjonen.

Løsne felgskruene, løft bilen med jekken og skru ferdig skruene for å løsne hjulet. Sett så på reservehjulet og skru igjen skruene. Når bilen er på bakken, strammes skruene én gang til.

Reservehjulet er ikke som andre hjul og bør ikke kjøre over 80 km/t! Det må ikke erstatte et punktert dekk over lengre tid.

Hvordan forsikre seg om at et dekk er skikkelig reparert?

Med mindre du har et reparasjonssett for tubelessdekk, og vet hvordan du skal bruke det, er det viktig å komme seg til et verksted.

Enkelte skruppelløse verksteder vil ta godt betalt for reparasjonen.

Slik skal dekket repareres:

  • Skadeomfanget skal kontrolleres.
  • Den innvendige dekkmembranen må repareres.
  • Hullet fra fremmedlegemet må fylles.

For å kontrollere skadeomfanget er det nødvendig å avmontere dekket fra felgen, og inspisere både utside og innside nøye. Av og til kan et dekk som virker reparert på utsiden vise seg å være ubrukelig.

En enkelt stopper garanterer ikke et reparert dekk, ettersom ingenting garanterer at luften ikke slipper ut. Klistrelapp vil heller ikke fungere, da fukt kan trenge inn og øke rustprosessen.

For at dekket skal repareres skikkelig, må den indre membranen rengjøres og renses for urenheter, tettes og smurt inn med spesial lotion, da gummikomponenten som sikrer dekkets lufttetthet trenger spesialbehandling for optimal yteevne.

Runflat-teknologi

Dette er dekk som ble utviklet av Michelin (PAX) og blir i dag produsert hos de fleste store produsenter. De har en forsterket gummi på sidene, som tillater dem å takle vekten på kjøretøyet selv ved punktering, takket være de stive dekksidene. Ved punktering er det mulig å kjøre videre på nedsatt hastighet (80 km/t) til nærmeste verksted Puma Trenere Beige Uk 10 Menns TrTwSRq har følgende markering på siden, i henhold til produsenten: ZP, SSR, ROF, EMT, RFT og BSR.

Feller å unngå ved bytte av dekk

Kan man erstatte Runflatdekk med vanlige dekk?

Det er mulig men ta hensyn til følgende punkter:

  • Det er obligatorisk å eie et anti-punkteringssett, og et reservehjul.Dsquared2 Lock Punk Vårsommer 2019 Damesko Pump Black
  • Dersom ditt kjøretøy er sertifisert til å kjøre med Runflat, vil bruk av vanlige dekk kunne skape ubalanse (se vår artikkel om uavfjærede masser for flere detaljer).

Kan man erstatte vanlige dekk med Runflatdekk?

Nei, og av flere årsaker:

  • Det kreves av man har en dekktrykkmålingsmaskin, på grunn av de bærende dekksidene.
  • Runflatdekkene veier mer enn vanlige dekk, og dette vil ha negativ påvirkning på kjøretøy som ikke er sertifisert til dette.
  • Runflatdekkene må monteres på Runflatfelger (til høyre på bildet under) med mer markerte relieffer, som forhindrer at dekket løsrives ved trykktap.

Holder det å bare skifte det punkterte dekket?

Det er viktig å ha samme slitasje nivå på samme hjulaksel (5 millimeters forskjell på mønsterdybden) og samme dekk (samme type, samme mål). Stort sett blir du da nødt til å skifte ut to dekk.

Når det gjelder biler med firehjulstrekk, anbefales det å skifte ut alle fire dekk, da utskifting av det punkterte dekket kan skape en ubalanse i anti-hjulspinnsystemet eller stabilitetskontrollen. I enkelte tilfeller kan dette påføre kjøretøyet betydelige skader. Det holder å bare bytte det punkterte dekket dersom de tre andre dekkene er nye, eller tilnærmet nye.


Bildekk

Dekkguide Tilbakemelding Registrering hos verksted Alt om bedriften Salgsbetingelser Vanlige spørsmål
* Informasjonen som samles inn på dette nettstedet, blir behandlet av AD Tyres, som er behandlingsansvarlig. Symbolet (*) angir at informasjonen er obligatorisk og må fylles ut for at bestillingen skal kunne gjennomføres. Du har rett til innsyn i, retting, sletting og portabilitet av dataene samt rett til å protestere i behandlingen og be om at behandlingen begrenses. Når du har samtykket i behandling, har du rett til når som helst å trekke tilbake dette samtykket. Hvis du ønsker å utøve disse rettighetene, kan du ta kontakt med AD Tyres på følgende e-postadresse [email protected] eller via kontaktskjemaet som du finner her. Ytterligere informasjon: Personvernerklæring, Informasjonskapsler.
Copyright © dekkleader.com
Personvernerklæring Cookies Kontakt
Informasjonskapsler sørger for at våre nettsider fungerer som de skal. Ved å bruke nettsidene godtar du bruk av informasjonskapsler. Les mer